Profiel John Levie

Van april 2010 tot april 2014 was ik namens Burgerbelangen Amstelveen (bbA), de lokale politieke partij die al sinds 1993 bestaat en sinds 1994 in de raad vertegenwoordigd is, wethouder in Amstelveen.

Na 16 jaar oppositie was dit de eerste keer in haar bestaan dat bbA deel uitmaakte van het college van B&W van Amstelveen. bbA bezette in deze raadsperiode 4 van de 37 zeteles in de Amstelveense gemeenteraad.

In 2013 besloot ik mij binnen mijn partij niet opnieuw kandidaat te stellen voor een volgende periode als wethouder of als gemeenteraadslid. Ik heb dit alles ruim voor de verkiezingen – ook in de pers – aangekondigd en ik stond om die reden op mijn eigen verzoek als lijstduwer op de laatste plaats op de kieslijst van bbA.

Het was fantastisch voor mij om in de plaats waar ik ook als kind al woonde vier jaar als wethouder te mogen werken aan de toekomst van Amstelveen, maar ook aan het bewaren en bewaken van alle goede dingen die Amstelveen zo een plezierige plaats om te wonen en te werken maakt. Maar je moet in je leven tijdig dingen overdragen aan volgende generaties en dat moment was voor mij in april 2014 aangebroken.

Op dit moment ben ik nog wel een betrokken lid van bbA, maar ben ik niet meer politiek actief.

Plaats een reactie