Metropole Orkest treedt toch op in Amstelveen!

Op zondag 27 oktober om 13.00 uur heeft elke Amstelvener  de kans om het Metropole Orkest gratis te zien en te horen in Schouwburg Amstelveen. RTV Amstelveen maakt een tv-registratie zodat alle Amstelveners het weekend daarna het optreden ook thuis nog kunnen zien.

Precies tijdens het geplande optreden van het Metropole Orkest op het Stadspleinfestival op 14 september viel de regen met bakken uit de hemel. Ondanks de overkapping van het podium was het onmogelijk om een concert te geven. Het weer was  te slecht om de vaak bijzondere en kostbare klassieke instrumenten aan bloot te stellen.

De teleurstelling was enorm groot, zowel bij de vele Amstelveners die speciaal voor dit optreden naar het Stadsplein waren gekomen als bij de organisatie en het orkest. Dit schreeuwde om een herkansing.

Terwijl de instrumenten en apparatuur nog werden ingepakt, zijn we om de tafel gaan zitten om te kijken hoe we het orkest met solisten op een ander moment toch nog naar Amstelveen konden krijgen. Met we bedoel ik Dominique Deutz van de Schouwburg, Gerard Lohuis van P60, het management van het Metropole Orkest en de gemeente Amstelveen. Maar het was wel duidelijk dat dit concert dan wel “ergens” binnen moest gebeuren.

De grote zaal van Schouwburg Amstelveen leek de meest logische plek, maar die was tot eind oktober nog niet beschikbaar  in verband met de renovatie en verhoging van de toneeltoren van de Grote Zaal. Gelukkig bleek alles in positieve zin samen te vallen op zondag 27 oktober. Het Metropole Orkest is die middag beschikbaar en de Grote Zaal is nog niet officieel geopend, maar de dag er voor is er een “generale” met de kindervoorstelling van Bob de Bouwer. Leuke bijkomstigheid is dat het die dag ook mogelijk is om een rondleiding in Schouwburg Amstelveen te krijgen, waarbij iedereen kan zien wat er allemaal moest gebeuren om de Grote Zaal weer geschikt te maken voor de volgende decennia.

Het Metropole Orkest was bereid op zeer speciale voorwaarden op te treden en ook Unibail-Rodamco, de eigenaar van een groot deel van het Stadshart, levert een bijdrage. En laat zich niemand zich zorgen maken, het Metropole Orkest zal de 27e oktober met een fantastisch optreden haar reputatie volledig waar maken. Tijdens die middag in Schouwburg Amstelveen speelt het orkest o.a. stukken uit de musical Annie en de Magical Mystery Tour Beatles Sing a long. Gasten zijn Tim Knol, de 23 jarige singer/songwriter uit Hoorn die met zijn liedjes en stem voor uitverkochte zalen stond; Bertolf Lentink (1980), liedjesschrijver, multi-instrumentalist en zanger uit Zwolle die in 2010 de Zilveren Harp won en Leona Philippo, in december 2012 de winnaar van de derde editie van de talentenjacht The Voice of Holland.

Al met al ben ik er trots op dat het met inzet van velen allemaal is gelukt en ik hoop dat Amstelveen er zondag de 27e , of daarna via RTV Amstelveen, van zal genieten!

Voor wie het allemaal live wil bijwonen,  vanaf vandaag zijn er maximaal 4 gratis kaarten per persoon op te halen bij de kassa van Schouwburg Amstelveen. De openingstijden van de kassa zijn: di t.m za van 12.30 uur tot 15.30 uur en van 19.00 uur tot 20.30 uur. Zondag van 11.00 uur tot 15.30 uur. Let op! Vol is vol, dus wacht niet te lang met het ophalen van kaarten!

RTV Amstelveen maakt een registratie van een uur van deze voorstelling die te zien is van za. 02-11 19.00 uur tot ma. 04-11 19.00 als onderdeel van de dagelijkse uitzendingen (Ziggo kanaal 42).

Over John Levie

Sinds 2010 ben ik namens Burgerbelangen Amstelveen (BBA), de lokale politieke partij die als sinds 1993 bestaat en sinds 1994 in de raad vertegenwoordigd is, wethouder in Amstelveen. Na 16 jaar oppositie is dit de eerste keer in haar bestaan dat BBA deel uit maakt van het college van B&W van Amstelveen. BBA bezet deze raadsperiode 4 van de 37 zeteles in de Amstelveense gemeenteraad. Meer informatie over mij, inclusief mijn publieke agenda, is te vinden op http://www.amstelveen.nl/web/Bestuur-en-organisatie/College-van-B-en-W/Wethouder-John-Levie.htm Meer informatie over Burgerbelangen Amstelveen (BBA) is te vinden op http://www.burgerbelangen-amstelveen.nl/
Dit bericht werd geplaatst in Amstelveen, Metropole Orkest, RTV Amstelveen, Schouwburg Amstelveen, Stadspleinfestival. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie