12.000 Amstelveense huishoudens gratis naar Cobra museum

voucher_cobra_def.indd

Door een samenwerking van het  Cobra museum, woningstichting Eigen Haard en de gemeente Amstelveen ontvangen alle Amstelveense  huurders van Eigen Haard een uitnodiging voor maximaal vier personen om in de kerstperiode gratis het museum te bezoeken.

Het Cobra museum voor moderne kunst in Amstelveen is een prachtig museum met een zeer goede reputatie en heel bijzondere exposities. Tentoonstellingen waarvoor bezoekers uit heel Nederland en ook uit het buitenland speciaal naar Amstelveen komen. Toch is, figuurlijk, de drempel zo hoog dat vooral  veel volwassen Amstelveners er nooit of bijna nooit komen. Alle reden om te proberen dit te veranderen.

Amstelveen heeft een fantastisch cultuureducatie programma voor scholieren waardoor kinderen al op jonge leeftijd kennis maken met verschillende vormen van kunst en cultuur. In dat programma zit natuurlijk ook het Cobra museum. De huidige gedeputeerde cultuur van Noord-Holland, Elvira Sweet, roemt regelmatig dit programma. Ook de buurgemeenten Aalsmeer en Uithoorn nemen er aan deel . En terecht, want mede door een bijzonder goede samenwerking tussen de directies van de verschillende prachtige culturele instellingen in Amstelveen functioneert het geweldig en vinden kinderen het ontzettend leuk om mee te doen.

Maar toch bleef er de afgelopen jaren iets bij mij knagen. Tijdens mijn parttime werk als docent aan de Hogeschool van Amsterdam / HES in de twee jaren voorafgaand aan mijn wethouderschap bleek een aantal HBO-studenten nog nooit in een museum te zijn geweest.  Dus vroeg ik mij af: Hoe verlaag je de drempel van deze “cultuurtempel” waardoor zo veel mogelijk mensen kunnen genieten van de prachtige tentoonstellingen.

Eigenlijk heel simpel: door een samenwerking tussen de woningcorporatie Eigen Haard, het Cobra museum en de gemeente kun je  in een keer ongeveer 12.000 huishoudens in Amstelveen bereiken.  Ongeveer een kwart van alle huishoudens. Gelukkig waren zowel Eigen Haard als het Cobra museum enthousiast om mee  te werken en nu is het dan zo ver.

In het tijdschrift van Eigen Haard, oplage circa 60.000, staat als een van de kersttips een bezoek aan de tentoonstelling “De rechte lijn is goddeloos” in het Cobra van de beroemde Oostenrijkse kunstenaar Hundertwasser. Een bijzondere tentoonstelling die inmiddels al 40.000 bezoekers heeft getrokken.

Maar daarmee ben je er natuurlijk nog niet. Cobra en Eigen Haard waren meteen in om speciaal voor de 12.000 Amstelveense huurders van Eigen Haard bij het tijdschrift een uitnodiging voor maximaal vier personen om in de kerstperiode gratis het museum te bezoeken, mee te sturen. En Eigen Haard is zo enthousiast over deze actie dat zij, als het een succes is in Amstelveen, wil  kijken of aan dit initiatief een vervolg gegeven kan worden en dan niet alleen in Amstelveen!

Hopelijk komen veel huurders van Eigen Haard met hun familie of vrienden naar het Cobra. Want dan zullen de drempels van het Cobra en hopelijk ook van andere musea  echt gaan verdwijnen.

Want kunst en cultuur is van en voor iedereen. En dat geldt zeker in Amstelveen.

voucher_cobra_def.indd

Over John Levie

Sinds 2010 ben ik namens Burgerbelangen Amstelveen (BBA), de lokale politieke partij die als sinds 1993 bestaat en sinds 1994 in de raad vertegenwoordigd is, wethouder in Amstelveen. Na 16 jaar oppositie is dit de eerste keer in haar bestaan dat BBA deel uit maakt van het college van B&W van Amstelveen. BBA bezet deze raadsperiode 4 van de 37 zeteles in de Amstelveense gemeenteraad. Meer informatie over mij, inclusief mijn publieke agenda, is te vinden op http://www.amstelveen.nl/web/Bestuur-en-organisatie/College-van-B-en-W/Wethouder-John-Levie.htm Meer informatie over Burgerbelangen Amstelveen (BBA) is te vinden op http://www.burgerbelangen-amstelveen.nl/
Dit bericht werd geplaatst in Amstelveen, Cobra Museum, cultuur, Cultuureducatie, Eigen Haard, Hundertwasser, Kunst. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie