Schouwburg Amstelveen: nog één keer de nieuwe toneeltoren

Er is inmiddels al veel gezegd en geschreven over de vernieuwde toneeltoren en het vergroten van het toneel van Schouwburg Amstelveen. Maar beelden zeggen vaak meer dan 1.000 woorden.

Het begon met uitvoerige besprekingen in raadscommissie en raad in het voorjaar van 2012 over een investering door de gemeente van bijna 1 miljoen euro in het verhogen, vergroten en vernieuwen van het toneelhuis. Een lastig besluit in een tijd van grote bezuinigingstaken, maar absoluut noodzakelijk om het theateraanbod in Amstelveen op niveau te houden en, zoals ik altijd zeg, te zorgen dat de Schouwburg niet afglijdt naar het niveau van een dorpstheater.

Vervolgens dit jaar de bouw en daarna een serie openingsvoorstellingen waarbij het ook voor de aarzelaars en tegenstanders duidelijk werd wat de meerwaarde van de vergroting van het podium met 3 meter en het verhogen van de toren met meer dan 7 meter is.

Wat er allemaal gebeurd is in en op de Schouwburg Amstelveen is goed te zien op het filmpje van de Schouwburg.

Over John Levie

Sinds 2010 ben ik namens Burgerbelangen Amstelveen (BBA), de lokale politieke partij die als sinds 1993 bestaat en sinds 1994 in de raad vertegenwoordigd is, wethouder in Amstelveen. Na 16 jaar oppositie is dit de eerste keer in haar bestaan dat BBA deel uit maakt van het college van B&W van Amstelveen. BBA bezet deze raadsperiode 4 van de 37 zeteles in de Amstelveense gemeenteraad. Meer informatie over mij, inclusief mijn publieke agenda, is te vinden op http://www.amstelveen.nl/web/Bestuur-en-organisatie/College-van-B-en-W/Wethouder-John-Levie.htm Meer informatie over Burgerbelangen Amstelveen (BBA) is te vinden op http://www.burgerbelangen-amstelveen.nl/
Dit bericht werd geplaatst in Amstelveen, Schouwburg Amstelveen, Stadshart Amstelveen, Theater, Toneel. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie